Vadbe

Vadbe so primerne tako za začetnike kot za že izkušene v (Iyengar) jogi. Skupine so majhne (od 4 do 10 vadečih) težavnost pa prilagojena udeležencem na vadbi. Zahtevnost vadbe lahko variira, na čase zahteva precej “moške” moči, vzdržljivosti in kontrole, na čase pa veliko “ženske” fleksibilnosti, mehkobe in globine. 
Na vadbi dajemo glavni poudarek na zavedanju telesa (in posledično uma), preciznosti in anatomsko pravilni izvedbi jogijskih položajev ter dihanju. Uporabljajo se tudi pripomočke, da lahko z njihovo pomočjo vsi izkusijo dobrodejne, terapevtske učinke položajev.
Spodaj so kratki opisi vadb, več informacij glede primernosti vadb za Vas pa lahko dobite tudi neposredno na gsm: 051 354 963 ali preko e-pošte: miha.joga@gmail.com
Na začetku semestra si izberete določen termin, tekom semestra pa lahko (s pomočjo programa Studionaut) dodatno prilagajate svoje obiskovanje/nadomeščanja po različnih terminih. Priporočljivo je, da se vadbi priključite na začetku semestra, v koliko to ni mogoče, ste dobrodošli tudi kasneje. 

Iyengar joga, Joga, Prilagojena vadba

Vadbe se pričnejo z začetnim umirjanje oz kratko meditacijo, nato se posvetimo izvajanjem jogijskih položajev, na koncu pa zaključimo s pranayamo (tehnikam dihanja) in/ali sproščanjem. Vsak teden se vadba nanaša na drugo tematiko:

  • Stoječi položaji;
  • Sedeči položaji, predkloni oz podaljšanja naprej in zasuki;
  • Zakloni oz podaljšanja nazaj, pozdrav soncu;
  • Regenerativni položaji in tehnike dihanja (Pranayama);
  • nato se spet vrnemo k temi prvega tedna

Obrnjeni položaji (kot so sveča in stoja na glavi) so v takšni ali drugačni varianti vključeni v vsako vadbo. Dodatno se vključi/prilagodi vadbo glede na potrebe ali (zdravstvena) omejitve vadečega/ih. Tekom semestra se vadeči temeljito seznanijo z več kot 60-timi jogijskimi položaji in tehnikami dihanja.

ardha chandra

Joga je identična ostalim “Iyengar” vadbam, le da jo izvajajo učitelji ki so še v procesu izobraževanja in ne smejo uporabljati zaščiten znak “Iyengar”. Kljub temu so vsi učitelji visoko strokovno podkovani in izkušeni (šolanje po Iyengar metodi je zelo zahtevno in traja vsaj 4 leta in več).

Prilagojena vadba (torek in sreda 16:30) je podobna “normalni” Iyengar vadbi, le da je malenkost krajša (75 min), ima počasnejši tempo in se prilagaja morebitnim omejitvam prisotnih. Primerna je za vadeče, ki jim zaradi različnih zdravstvenih težav težavnost normalne vadbe neprimerna, za starejše, za začetnike, ter za vse, ki jim je bližje počasen, natančen in umirjen pristop k vadbi.


Regenerativna vadba

Telesna, mentalna in energetska regeneracija. Sprostitev telesa in duha. Poudarek je na podprtih in obteženih ležeči položajih, obrnjenih položajih, raziskovanju diha (pranayama) ter meditaciji. V položajih ostajamo dalj časa, razvijamo čuječnost, treniramo našo pozornost.

Restorative-page-001 

Sobotne poglobljene delavnice

Potekajo enkrat mesečno. Dopoldanski del (3 ure) je namenjen raziskovanju, poglabljanju znanja in razumevanja jogijskih položajev in tehnik dihanja, popoldanski del (2 uri) pa so tematsko sestavljena vadbe pretežno orientirane na regeneracijo.

Delavnice so namenjene že izkušenim vadečim ter učiteljem joge.

Število udeležencev je omejeno na 8. Vadbo vodi Miha.

Pdhanurasana


Iyengar joga za za nosečnice  (povprašajte po terminu)

Vadba je namenjena (in prilagojena) izključno nosečnicam (po 14 tednu nosečnosti).

DSCN6517


Meditacija  Virasana3

V nedeljah ob 18:00 – 19:00 poteka Vipassana skupinsko sedenje in je primerna le za tiste, ki so že opravili 10-dnevni Vipassana meditacijski umik (več o njem si lahko preberete na www.dhamma.org).


Individualna vadba in najem učitelja

Individualno vadba/obravnava za specifične zdravstvene težave posameznika, telesna ali psihološka stanja ali pa le na posebno željo vadečega. Traja cca 1 uro, cena je 55 eur. V primeru 2 oseb je cena 70 eur.

Najem učitelja za zaprto skupino. Prostor lahko priskrbimo mi ali izvedemo v vaših prostorih. Cena je odvisna od števila vadb, števila udeležencev, učitelja/učiteljev, prostora izvedbe itd. Varuna4