O mJogi

myogaNapisO

mJoga je ime pod katerim učita jogo po Iyengar metodi Miha Potočnik in Pilljae Kim iz Južne Koreje. Oba sta polno predana temu poslanstvu, se nenehno izpopolnjujeta in izobražujeta. Trenutno sta dva od šestih najvišje certificiranih Iyengar joga učiteljev v Sloveniji (Junior Intermidiate II).

Ekipa mJoge se je sčasoma malce razširila, najprej s neprecenljivo Tejko Pezdirc in kasneje še z drugimi učitelji. Povezujejo nas vrednote, kot so polna predanost (Iyengar) jogi, neprestano izpopolnjevanje, strokovnost pri poučevanju, osebni pristop in individualna obravnava vadečega. Smo JOGA UČITELJI in UČENCI ŽIVLJENJA.

Pilljae in Miha od septembra do junija poučujeta jogo v Sloveniji (v Ljubljani, ter na Gorenjskem), v poletnih mesecih pa gostujeta po različnih joga studiih in dogodkih v Južni Koreji. Takrat ju v Sloveniji nadomeščajo drugi učitelji mJoga ekipe
Trikonasana


Miha Potočnik, učitelj Iyengar joge (Junior Intermidiate II)

Miha se je seznanil z jogo najprej v Sloveniji, prvi učiteljski tečaj pa opravil leta 2007 v Šivananda joga centru v Indiji. Leto kasneje je začel z učiteljskim tečajem po Iyengar tradiciji, kateri sledi še danes. Izpostavljena izobraževanja:12540849_10153878485869228_1905306966203374779_n

  • 4 letno osnovno šolanje za učitelja Iyengar joge pod okriljem učiteljev: Michael Forbes (USA), Margarete Eckl (GER) in Kevin Gardiner (USA).
  • 2 letno nadaljevanje izobraževanja za Junior Intermidiate I certifikat.
  • 1 letno nadaljevanje izobraževanja za Junior Intermidiate II certifikat.
  • 3 letno izobraževanje Iyengar joga rehabilitacija s Stephanie Quirk.

Neprestano se izobražuje na delavnicah po Indiji in Evropi. V Indiji, pri Iyengar družini je spoznal tudi svojo boljšo polovico, korejko Pilljae Kim, s katero si sedaj deli tako življenjsko kot poklicno pot.

Iyengar jogo je najprej učil po različnih joga studiih v Sloveniji (Cityoga, Joga za poslovneže) po nekaj letih pa se osamosvojil in vso svojo energijo in delo usmeril v lastno mJoga. Jogo redno uči v svoji Joga votlini v Ljubljani ter na Gorenjskem, občasno pa tudi gostuje v drugih joga studiih (učiteljski tečaj Točka joge, v preteklosti tudi učiteljski tečaj v Cityoga, celodnevne delavnice v Joga Sobi itd) ali delavnice na dogodkih, kot so Ljubljanska joga konferenca ipd. Poleti skupaj z ženo gostujeta po različnih joga studiih v Južni Koreji.

Raziskovanju (življenja, resnice…) se je posvetil v celoti – študiral in zaključil je univerzitetni študij psihologije, od leta 2008 redno prakticira Vipassana meditacijo, napisal je knjigo Indija: potovanje v potovanju, in joga priročnik Iyengar joga: prvoosebna, izkustvena znanost.


Pilljae Kim, učiteljica Iyenga joge (Junior Intermidiate II)406627_509768755730081_185139269_n

Pilljae prihaja iz Južne Koreje. Joga ji je bila najprej le občasna spremljevalka, kot delna zaposlitev ob študiranju arhitekture in umetniškega risanja, kmalu pa jo je povsem prevzela. Da bi poglobila svoje znanje je za 4 leta odšla študirat k samem izvoru joge – v Indijo. Prve 2 leti v Rishikesh, ob vznožju Himalaje, pri Ursha Devi, nato pa nadaljevala neposredno pri B.K.S. Iyengarju in njegovi družini v Punah. Po 2 letih ji je B.K.S. Iyengar izročil certifikat (Junior Intermidiate I) in jo tako simbolično poslal učit in širit (Iyengar) jogo.

Iyengar jogo je najprej pol leta učila v Avstraliji, nato pa se pridružila svojemu možu v Sloveniji v Joga votlini. Vsako leto se vrne v Korejo, kjer deli svoje neprecenljivo znanje (predvsem učiteljem joge) v različnih joga studiih po Južni Koreji.

Med poučevanjem se je dalje izobraževala (predvsem v Evropi) in sedaj poseduje že Junior Intermidiate II certifikat.

Pilljae o Iyengar jogi: ˝Physically Iyengar yoga knows how each part of body should be. So practicioner starts to move the body. One can get better understanding of own body and what to work on. But then yoga is not just about the health and our body, it is not just about structure and components. In it there is energy… there is breathe… there is soul… there is existence. In practice we observe these things… we understand them and stay with them. Iyengar yoga gives physical instruction but at the same time it gives chance to look inward. And looking inward is personal thing. There should be one’s own understanding and decision. But one shouldn’t be fix on one idea… first he should act, then observe and understand and stay with it. Each moment has importance and each task is important. So Yoga can’t define everything. But it gives understanding of oneself.˝


Tejka Pezdirc, učiteljica Iyengar joge (Introductory II)Tejka1

Tejka se je z jogo srečala leta 2007 ob študiju umetnosti v Španiji. Vendar pa se je šele po zaključeni diplomi iz kiparstva resneje posvetila lastni praksi. Leta 2010 se pri Mihatu prvič seznani z jogo po Iyengar metodi in kasneje vadbo nadaljuje pri Pilljae. Leta 2013 začne obiskovati učiteljsko izobraževanja za Iyengar joga učitelja in se leta 2015 priključi mjoga ekipi. Certifikat  ( Introductory II) prejme leta 2019. Srčna, pedagoško skrbno natančna, življenjsko predana jogi in umetnosti, deli svoje znanje pri mJogi v Ljubljani in v Beli Krajini.


Miha Sotlar, Iyengar teacher in trainingDSC_1102

Z jogo se je prvič srečal leta 2010 na potovanju po Ameriki. V Ljubljani je želel najti vadbo zase in po naključju v knjižnici naletel na knjigo Miha Potočnika – Indija ter se odločil, da obišče njegovo vadbo. Takrat se je tudi prvič seznanil z Iyengar metodo joge. Po nekajletni lastni praksi in intenzivnem delu na sebi je začel opravljati tudi Iyengar joga učiteljski tečaj v City joga centru. Med tem opravlja tudi tečaje energetske medicine, meditacijo šole Clairvision in Vipassane. Eno leto je poučeval jogo v lastni režiji, v sezoni 2016 pa se je pridružil ekipi mJoge.

Mateja Naglič, Iyengar teacher in training

20180920_224000

V osnovi terapevtska maserka (Tui-na, klasična, športna masaža ter refleksoterapija). Z jogo se je srečala že v svojih najstniških letih, čeprav jo je resno začela prakticirati malce kasneje po različnih joga studiih. A šele ko se je srečala z Iyengar jogo jo je le ta pritegnila in potegnila globlje v razumevanje, saj jo je lahko povezovala s svojo profesijo – terapevtsko masažo. Po petih letih resne prakse Iyengar joge pri različnih učiteljih, seminarjih in učiteljskem tečaju v Cityoga, jo je začela tudi deliti z drugimi. Najprej individualno s svojimi strankami in znanci, leta 2018 pa se je pridružila ekipi mJoge.


Jasna Rupnik, Iyengar teacher in training

Z jogo se je prvič srečala preko plesa in se tako navdušila nad njo, da je začela obiskovati vadbo joge in jo redno prakticirati doma. Želja po poglabljanju v raziskovanje giba in zakonitosti telesa jo je vodila do učiteljskega tečaja v City jogi. Svojo strast do joge in naučeno znanje je najprej delila s prijatelji, leta 2016 pa je začela poučevati v Surya joga studiu. Septembra 2019 se je pridružila ekipi mJoga.