O Modri jogi

trobarvna

Modra joga je posodobljena verzija mJoge nastale leta 2008 kot potreba po imenu/znamki pod katero je učil (Iyengar) jogo Miha Potočnik. Kasneje se mu je pridružila še žena Pilljae Kim iz Južne Koreje, nato Tejka in drugi. Povezujejo nas vrednote, kot so polna predanost (Iyengar) jogi, neprestano izpopolnjevanje, strokovnost pri poučevanju, osebni pristop in individualna obravnava vadečega. Smo joga učitelji in učenci življenja.

Center njihovega delovanja je studio Joga Votlina v Ljubljani na Tržaški cesti 2. Poleg tega Miha Potočnik še redno tedensko uči na Gorenjskem (Železniki), Tejka pa na Dolenjskem. Miha občasno gostuje tudi v drugih joga studiih po Sloveniji, poleti in okoli novega leta pa v Južni Koreji.
Trikonasana


Miha Potočnik, učitelj Iyengar joge (Junior Intermidiate III / Level III)

Miha se je seznanil z jogo najprej v Sloveniji, prvi učiteljski tečaj pa opravil leta 2007 v Šivananda joga centru v Indiji. Leto kasneje je začel z učiteljskim tečajem po Iyengar tradiciji, kateri sledi še danes. Izpostavljena izobraževanja:12540849_10153878485869228_1905306966203374779_n

  • 4 letno osnovno šolanje (1.stopnja) za učitelja Iyengar joge pod okriljem učiteljev: Michael Forbes (USA), Margarete Eckl (GER) in
  • Skupaj 7 let nadaljevalnega izobraževanja pod okriljem Kevin Gardiner (USA) in Erike Repassy (HUN) za  2. in 3.stopnjo.
  • 3 letno izobraževanje Iyengar joga rehabilitacija s Stephanie Quirk.

Poleg formalnih izobraževanj se dodatno izobražuje na krajših delavnicah po Indiji in Evropi. V Indiji, pri Iyengar družini je spoznal tudi svojo boljšo polovico, korejko Pilljae Kim, s katero si sedaj deli tako življenjsko kot poklicno pot.

Iyengar jogo je najprej učil po različnih joga studiih v Sloveniji (Cityoga, Joga za poslovneže) po nekaj letih pa vso svojo energijo in delo usmeril v lastno mJoga. Poleg rednega poučevanja joge v Joga votlini v Ljubljani ter na Gorenjskem, občasno tudi gostuje v drugih joga studiih (učiteljski tečaj v Joga Jami, v preteklosti učiteljski tečaj v Cityoga, delavnice v Joga Sobi, na Ljubljanski joga konferenci itd). Poleti in čez novo leto pa svoje znanje deli po različnih joga studiih v Južni Koreji.

Raziskovanju (življenja, resnice…) se je posvetil v celoti – študiral in zaključil je univerzitetni študij psihologije, od leta 2008 redno prakticira Vipassana meditacijo, napisal je knjigo Indija: potovanje v potovanju, in joga priročnik Iyengar joga: prvoosebna, izkustvena znanost.


Pilljae Kim, učiteljica Iyenga joge (Junior Intermidiate II / Level II)406627_509768755730081_185139269_n

Pilljae prihaja iz Južne Koreje. Joga ji je bila najprej le občasna spremljevalka, kot delna zaposlitev ob študiju arhitekture in umetniškega risanja, kmalu pa jo je povsem prevzela. Da bi poglobila svoje znanje je za 4 leta odšla študirat k samem izvoru joge – v Indijo. Prve 2 leti v Rishikesh, ob vznožju Himalaje, pri Ursha Devi, nato pa nadaljevala neposredno pri B.K.S. Iyengarju in njegovi družini v Punah. Po 2 letih ji je B.K.S. Iyengar izročil certifikat (Junior Intermidiate I) in jo tako simbolično poslal učit in širit (Iyengar) jogo.

Iyengar jogo je najprej pol leta učila v Avstraliji, nato pa se pridružila svojemu možu v Sloveniji v Joga votlini. Vsako leto se vrne v Korejo, kjer deli svoje neprecenljivo znanje (predvsem učiteljem joge) v različnih joga studiih po Južni Koreji.

Med poučevanjem se je dalje izobraževala (predvsem v Evropi) in sedaj poseduje že Junior Intermidiate II certifikat.


Tejka Pezdirc, učiteljica Iyengar joge (Introductory; Level I)

Tejka se je z jogo srečala leta 2007 ob študiju umetnosti v Španiji. Vendar pa se je šele po zaključeni diplomi iz kiparstva resneje posvetila lastni praksi. Leta 2010 se pri Mihu prvič seznani z jogo po Iyengar metodi in kasneje vadbo nadaljuje pri Pilljae. 2013 začne obiskovati učiteljsko izobraževanja za Iyengar joga učitelja in se leta 2015 priključi mjoga ekipi. Certifikat prejme leta 2019. Tejko opisujejo kot srčno, pedagoško skrbno natančna, življenjsko predana jogi in umetnosti. Uči v Ljubljani v Joga Voltini in v Beli Krajini.


Miha Sotlar, učitelj Iyengar joge (Introductory, Level I)DSC_1102

Z jogo se je prvič srečal leta 2010 na potovanju po Ameriki. V Ljubljani je želel najti vadbo zase in po naključju v knjižnici naletel na knjigo Miha Potočnika – Indija ter se odločil, da obišče njegovo vadbo. Takrat se je tudi prvič seznanil z Iyengar metodo joge. Po nekajletni lastni praksi in intenzivnem delu na sebi je začel opravljati tudi Iyengar joga učiteljski tečaj v City joga centru. Med tem opravlja tudi tečaje energetske medicine, meditacijo šole Clairvision in Vipassane. Eno leto je poučeval jogo v lastni režiji, v sezoni 2016 pa se je pridružil ekipi mJoge. Certifikat Iyengar joga učitelj je dobil na začetku 2020.

Mateja Naglič, Iyengar teacher in training

20180920_224000

V osnovi terapevtska maserka (Tui-na, klasična, športna masaža ter refleksoterapija). Z jogo se je srečala že v svojih najstniških letih, čeprav jo je resno začela prakticirati malce kasneje po različnih joga studiih. A šele ko se je srečala z Iyengar jogo jo je le ta pritegnila in potegnila globlje v razumevanje, saj jo je lahko povezovala s svojo profesijo – terapevtsko masažo. Po petih letih resne prakse Iyengar joge pri različnih učiteljih, seminarjih in učiteljskem tečaju v Cityoga, jo je začela tudi deliti z drugimi. Najprej individualno s svojimi strankami in znanci, leta 2018 pa se je pridružila ekipi mJoge.