Izpraševanja, osebna in duhovna rast

Glavno poslanstvo Miha Potočnik čuti kot nudenje pomoči posamezniku pri raziskovanju stvarnosti, njegovi osebni in duhovni rasti. Medtem ko trenutno večinski del zavzemata joga in meditacija, je vedno bil prisoten tudi mentalni, bolj zahodnjaški pristop. To imenuje Analitično izpraševanje.Takšno ime predvsem, ker se nanaša na mentalno dejavnost poizvedovanje/raziskovanje lastne notranjosti. Oziroma strokovno bolj natančno: psihološko analitična eksploracija lastne duševnosti, kjer tradicionalni (psihoterapevtski) odnos terapevt-pacient zamenja odnos raziskovalec-raziskovalni partner, “tradicionalni” namen zdravljenja pa “netradicionalno” spoznati in resnično razumeti sebe.

Lahko se izvaja:

  • samostojno, kot nekakšno pisanje dnevnika,
  • v paru, kjer sta drug drugemu v posluh/pomoč pri raziskovanj
  • v skupini, kjer se posameznikovo raziskovanje še prepleta s skupinsko dinamiko

 

Srečanje traja 1 uro, odvisno tudi od odvijanja raziskovalnega procesa.

V paru, kjer skupaj z raziskovalcem iščeva, raziskujeva njegov notranji svet, z glavnim vodilom, da on sam najde odgovore na morebitna vprašanja, prevzame odgovornost in samostojno deluje. Psihološko svetovanje, ki to ni.

 

Lahko rečem da sem le avtor imena Analitičnega izpraševanja, medtem ko ostalo gre zasluga življenju samem, študiju psihologije, dolgoletnem ukvarjanju z jogo in meditacijo, pisanjem… V kombinaciji

  • Inquiry, pristop izpraševanja učitelja meditacije Christopher Titmuss iz Anglije
  • Samospoznavanje, Mateja Černigoja
  • Non Violent Communication od Marshalla Jeffersona

 

Posamezno srečanje = 40 eur
Zakup 10 srečanj = 350 eur
Študenti, brezposelni, upokojenci = 30 eur