Izkaznica

SAMORAZISKOVANJA,

Psihologija, Joga in Meditacija,

Miha Potočnik s.p.

Lajše 14, 4227 Selca

Davčna št:: 41168356

TTR: SI56 6100 0000 3970 072  odprt pri Delavska hranilnica

 

 

Glavno poslanstvo Miha Potočnik čuti kot nudenje pomoči posamezniku pri raziskovanju stvarnosti, njegovi osebni in duhovni rasti.

PsihologijaSamoraziskovanje, analitično izpraševanje. Takšno ime predvsem, ker se nanaša na mentalno dejavnost poizvedovanje/raziskovanje lastne notranjosti. Oziroma strokovno bolj natančno: psihološko analitična eksploracija lastne duševnosti, kjer tradicionalni (psihoterapevtski) odnos terapevt-pacient zamenja odnos raziskovalec-raziskovalni partner, “tradicionalni” namen zdravljenja pa “netradicionalno” spoznati in resnično razumeti sebe. Naslanja se na Psihoanalizo, Samospoznavanje Mateja Černigoj in lastnih uvidov skozi preteklo delo ter izkušnje v jogi in meditaciji.

Joga – poučevanje Joge po sistemu Iyengar, mjoga.si

Meditacija – poučujemo jo le poredko, na posebne zahteve in še to le osnovne tehnike. Za resnejšo poglobitev v meditacijo priporočamo 10-dnevne meditacijske umike pri nas ali v tujini. Enkrat tedensko v prostorih Joga Votline gostimo skupinsko sedenje Vipassana meditantov (pogoj je opravljen vsaj en 10-dnevni Vipassana meditacijski umik).